Dansk design er kendt over hele verden for sin brug af træ og enkle, men æstetiske designs. De mest populære designs er fra perioden kendt som dansk designs guldalder. Den danske guldalder varede i omkring 50 år, fra omkring 1930 til 1980.

I denne artikel præsenterer vi nogle danske designere, der har haft stor indflydelse på dansk design.

Vi opfordrer dig til at læse videre, for hver af de danske designere nævnt nedenfor har en unik historie og har ydet væsentlige bidrag, der har ændret ikke kun dansk design, men har haft stor indflydelse på design rundt om i verden.

Den danske guldalder var en æra, hvor danske møbeldesignere som Arne Jacobsen (forneden), Hans J. Wegner (forneden) og Kay Bojesen (forneden) designede nogle af de mest ikoniske klassikere.

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen har designet en lang række danske klassikere, som vi stadig bruger og elsker i dag. Han var en af ​​de mest indflydelsesrige danske designere i 1930’erne og 40’erne, efterfulgt af Hans J. Wegner og Kay Bojesen.

Jacobsen er kendt for at skabe møbler med enkle linjer, hvilket gjorde ham til en vigtig indflydelse på den modernistiske bevægelse i Danmark og Europa.

Nogle danske genstande Arne Jacobsen har designet er Myrestolen, 7’er stolen, Ægget og Svane stolene og Royal Hotel i København.

Kay Bojesen

Kay Bojesen begyndte at studere møbelsnedker i 1933. Han blev hurtigt interesseret i designarbejde og begyndte at designe trælegetøj. Kay Bojesen er i dag mest kendt for sine søde træfigurer. Du kan finde hans designarbejde på museer i Danmark og udlandet, men også i butikkerne hvor de er populære som gaver.

Hans J. Wegner

Wegner var en nær ven af ​​Arne Jacobsen, og designede mange af hans mesterværker i 1930’erne og 40’erne. Hans designs er kendt for at være funktionalistiske i stilen, men stadig meget populære i dag, hvor især hans stole er eftertragtede. Hans mest kendte design er Ønskeben stolen.