At vælge boligindretning kan være en vanskelig opgave. Der er så mange muligheder, at det bliver overvældende. En måde at gøre dit rum mere personligt på er ved at sætte plakater på væggen. De bliver ofte overset, men de har magt til at ændre, hvordan du føler dig i et hvilket som helst rum!

Denne artikel vil vi nævne byplkater, stemingen i rummet, og hvordan det hele bør påvirke dit humør til det bedre, samt måder at inkorporere dem i forskellige designstile.

Byplakater

Plakater af en by i Danmark, er populære som aldrig før. Men hvordan kan det være? Folk har fået øjnene op for, at man afspejler noget af sig selv, ved at man hænger en byplakat op af en by, som man har et enestående og nært forhold til. Det kan være byen, du er vokset op i, byen, du har flest minder fra eller den nuværende by, du bor i.

At have en byplakat af den by, man bor i, hængende på væggen, kan man sagtens tillade sig, netop fordi, at man jo bor i byen af en årsag. Byen kan have nogle bestemte seværdigheder, som gør, at man føler sig særlig knyttet til byen.

Vælg plakater og billeder, der påvirker dit humør

Når du skal pynte et rum, er det nemt og lige til, at pynte rummet vægge med enten billeder eller plakater. Man kan vælge motiver, man synes er pæne, men vigtigst af alt, så bør det du hænger op, give dig gode følelser i krop og sjæl. For at gøre det personligt, bør du kun hænge billeder, malerier og plakater op, som du føler, at du har en relation til.

At man kommer ind i et rum, som er pyntet op med udsmykninger på væggene, har den den bedste effekt, hvis det også går hen og påvirker ens humør. Forestil dig, at komme ind i et rum, hvor der er dystre og drabelige malerier, det er ikke ligefrem noget, man gerne vil have op i sin dagligstue. Det skal helst være udsmykninger, som gør en glad og får en til at smile, så man bliver i godt humør. Det skaber en bestemt stemning i rummet, både for en selv, der bor der, men også for de gæster, som kommer ind i rummet. Ofte kan man komme ind i en bolig, og ud fra boligens interiør danne sig et indblik i, hvilken slags person, som bor i huset.

Plakaterne behøver ikke at klare det alene

Selvom man har de flotteste byplakater hængende (se byplakater), så kan man sagtens give malerierne, billederne eller plakaterne mere fokus, ved at male væggen i en kontrastfarve. På den måde får det hængende interiør mere fokus. Det samme gælder rammen omkring plakaten. Her er de mest normale rammer sorte eller hvide. For ikke at skabe al for meget forvirring, bør man holde sig til samme rammefarve.

Møbler og interiør omkring, er også med til at danne en bestemt stemning i rummet. Det er alt lige fra møbler, borde, lys og planter. For mange møbler, kan skabe et vis kaos, hvortil man bør finde en god balance, så det hele spiller.