Hvis du har gang i renovering af boligen, er der mange ting, du kan foretage dig som gør-det- selv mand eller kvinde. Det gælder både for visse håndværksmæssige opgaver, maleropgaver og lignende. Der er dog ét sted, hvor du får brug for en fagperson – nemlig ved elinstallationerne. Der er nemlig nogle meget strenge lovmæssige regler på dette område, der medfører, at du som privatperson ikke kan foretage dig ret meget selv, som har med strøm at gøre. Dette er naturligvis på grund af sikkerhedsmæssige årsager. Har man ikke forstand på el, kan man komme grueligt galt afsted, ligesom man kan risikere brand og problemer med forsikringsselskabet. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvad en uddannet elektriker til gengæld kan byde ind med af services.

Fra udskiftning af el tavle til fejlsøgning og nye elinstallationer

En elektriker foretager sig meget mere end blot at trække ledninger i boliger, selvom dette naturligvis også er en af elektrikerens kerneopgaver. Dette gælder både nybyggeri, men også i høj grad ældre bygninger, der har brug for at få skiftet de gamle ledninger ud til et mere tidssvarende og sikkert ledningssystem. Nogle af de helt gamle bygninger er eksempelvis stadig forsynet med gamle stofledninger.

En anden af elektrikerens vigtige opgaver er udskiftning af el tavle. Du kan finde et veletableret og kvalitetsbevidst firma, der tilbyder udskiftning af el tavle samt en masse andre opgaver inden for elinstallationer her: www.reel-installation.dk. Med den teknologiske verden vi lever i nu, er elektrikeren blevet en endnu mere central og vigtig rolle for vores moderne samfund. Det er eksempelvis også elektrikeren du tilkalder, hvis du skal have hjælp til:

  • Ladestik til el og hybridbil
  • Intelligente elinstallationer
  • ITV-overvågning

Skal du have bygget om, hvor der skal ændres i stikkontakternes placering eller tilføjes nye stikkontakter, er det ligeledes en opgave for faglærte. Dette er en post, man nem kan komme til at glemme, når man sidder og beregner på hvad det vil koste at få nyt køkken eller badeværelse.

Hjælp til fejlsøgning i elinstallationerne

Du kan også være så uheldig, at dit relæ slår fra på grund af en fejl i ledningsnettet. Det kan være så simpelt som at en mus har gnavet hul i en ledning, eller at et apparat kortslutter elnettet. Her er elektrikeren din livline. Disse har specielt udstyr, der kan måle hvor fejlen er henne – også selvom den måske befinder sig midt inde i hulrummet i væggen. Dette giver en hurtig og præcis fejlsøgning, så fejle kan udbedres og elektriciteten virke i boligen igen.

Det er under alle omstændigheder en god idé at få foretaget et eleftersyn med jævne mellemrum. Her kan der ses på HPFI relæet, om der skal tilføjes flere faser, om der er jord og om det hele fungerer som det skal. Her kan du også få en faglig vurdering på, om det vil være fornuftigt med en udskiftning af el tavle. Udskiftning af el tavle kan være relevant, hvis denne ikke længere er tidssvarende, eller hvis man laver om på elinstallationerne i boligen.