Kom i gang med at træne med disse simple tips

 

Vi kender det alle sammen, vi står den 1. januar og har lavet et eller andet latterligt nytårsforsæt, som indebærer, at man skal i gang med at træne. I virkeligheden, så orker man ikke at komme i gang, men man ved også godt, at det vil være rigtig godt, hvis man får det gjort.

I dette indlæg finder du råd og vejledning til, hvordan du kan komme i gang med at træne på en sund måde, så du ikke stopper igen efter en uge.

Start derhjemme

Der er ingen der siger, at man skal starte med at træne i et fitnesscenter. For mange er det mindre grænseoverskridende, og lettere at gå til, hvis de blot skal træne derhjemme. Derfor anbefaler vi mange, at de overvejer hvordan de vil træne, og herefter køber billig træningsudstyr til opgaven, så de kan starte nemt og hurtigt.

Hvis man gerne vil starte med at træne derhjemme, så er det dog smart, hvis man opsætter nogle regler for sig selv. Det kan eksempelvis være, at man på de dage man skal træne, siger til sig selv, at man ikke må sætte sig i sofaen, eller ved computeren, før man har klaret træningen. Bliver dette først til en vane, så er man godt i gang.

Start stille ud

Det er vigtigt, at man starter stille ud, når det kommer til træning. Det er det fordi at, hvis man starter for hårdt ud, så vil man hurtigt køre død i træningen, men også øge chancen for skader. Hvis man først får en skade, så kan det tage ufattelig lang tid, før man er ovre den igen.

Starter man lige så stille med sin træning, så er det lettere at gøre det til en vane, og derved at bibeholde det som en livsstil, fremfor noget man bare gør. Vores anbefaler til at starte lige så stille er derfor, at man i de første 3-4 uger kun skal træne 2 gange i ugen, og så efterfølgende bygge flere træninger på, efterhånden som man er kommet i gang.