Har du nogensinde følelsen af, at dit kontor er rodet og distraherende? Så er det måske på tide at genoverveje dit kontorindretning. En undersøgelse fra University of Sydney viste, at arbejdstagere, der befinder sig i et rodet miljø, er mindre produktive end dem, der arbejder i et rent miljø. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips til at designe dit kontor for at opnå maksimal produktivitet.

Det første skridt er at rydde op i dit rum. Det betyder, at du skal skille dig af med alle unødvendige ting, der optager værdifulde ejendomme. Hvis du har ting, som du ikke bruger regelmæssigt, kan du overveje at opbevare dem et andet sted. Det vil frigøre plads og hjælpe dig med at fokusere på den opgave, du har foran dig.

Dernæst skal du overveje møblernes placering. Du vil gerne sikre dig, at du har nok arbejdsplads, og at den er indrettet på en måde, der fremmer produktiviteten. Hvis du f.eks. oplever, at du konstant rejser dig op for at hente ting fra den anden side af rummet, er det måske på tide at omarrangere dine møbler, så alt er inden for rækkevidde af en arm.

Endelig skal du tænke på belysningen på dit kontor. Naturligt lys er altid bedst, men hvis det ikke er muligt, skal du sørge for, at der er tilstrækkelig med kunstig belysning. Dårlig belysning kan føre til hovedpine og overanstrengelse af øjnene, hvilket kun vil hæmme din produktivitet.

Anskaf de rette ting, der er med til at øge din produktivitet: en behagelig stol, en veloplyst arbejdsplads og nok plads til at bevæge sig rundt. Med disse ting på plads er du godt på vej til at indrette et kontor, der fremmer produktiviteten.

Få styr på nødvendige redskaber og tilbehør: På et kontor skal man typisk bruge en masse forskelligt i løbet af dagen. Det er altså også vigtigt, at du får styr på dette, så det er inden for rækkevidde, så du kan vedblive produktiv, når det gælder.

Printer og blækpatroner: Hvis dit kontor har en printer, skal du sørge for at have masser af blækpatroner på lager, så du ikke behøver at kæmpe dig frem, når du skal udskrive noget.

Saks, papirclips og andre ting: Det er altid nyttigt at have disse ting inden for rækkevidde, så du kan få arbejdet gjort uden at skulle lede efter dem.

Førstehjælpskasse: Dette er en vigtig en! Man ved aldrig, hvornår nogen måske har brug for en forbinding eller noget antiseptisk creme.

Dette er blot nogle få tips, der kan hjælpe dig med at indrette dit kontor med henblik på maksimal produktivitet. Ved at tage dig tid til at vurdere dit rum og foretage nogle ændringer kan du skabe et miljø, der fremmer fokus og effektivitet. Og hvem ønsker ikke det?

Hvis du mangler generel inspiration, kan du på denne her side klikke ind og finde alt, hvad du måtte have brug for, når du skal komme ordentligt på plads på dit kontor. Du kan altid prøve at klikke ind og lade dig inspirere – måske du falder over noget, du ikke vidste, at du manglede.