Der er rigtig mange ting, du kan lave om på for at optimere din forretning. Først og fremmest kan du sørge for at opdatere din hjemmeside for at optimere din CR – eller du kan gå hen og finde et bureau som kan hjælpe dig med annoncering på Facebook, hvis din virksomhed passer til det slags “audience”. I dette lille skriv kommer vi dog ind på, hvordan du optimerer din forretning ved ikke at bekymre dig om manglende likviditet.

Gratis løsning

Den gratis løsning er meget simpel. Hvis du allerede har kunder, så betaler disse kunder dig forhåbentlig til tiden. Mange får dog nok en forlænget betalingsfrist på grund af forskellige årsager, og dette påvirker din likviditet direkte. Dette bør du lave om på, hvis likviditet på nuværende tidspunkt er et problem. I stedet for at give kunderne løbende måned plus en måned til at betale, så kan du skrue dette ned til 14 dage, 7 dage eller lignende. Det er ikke særligt svært, og mange virksomheder forstår det og stiller heller ikke spørgsmål til det.

Den måske billige løsning

Er det ikke muligt for dig at ændre på, hvor hurtigt dine kunder skal betale dig, så kan du vælge at låne penge til din virksomhed. Dette kaldes for et erhvervslån, og det behøver faktisk ikke at være særligt svært. Mange tror, at de skal stille en eller anden form for sikkerhed, når de skal låne penge til deres virksomhed. Det behøver dog ikke at være sådan. Tjekker man en meget god oversigt over erhvervslån til danske virksomheder (https://erhvervskontopris.dk/erhvervslaan/), så finder man hurtigt ud af, at det er muligt at låne uden sikkerhed, hvis man selv står som garant for lånet. Man skal dog huske, at det lyder fristende, men det er ikke altid nødvendigvis den bedste løsning, og man skal derfor overveje alternativerne, inden man gør det.