Vinterdæk er for mange ikke lige så nødvendig mere som de har været, men har de ret ?

Når det kommer til den kolde tid af året, er det normalt for de fleste der ejer en bil at skifte fra sommerdæk til vinterdæk. Der er dog også en del der mener at det ikke er nødvendigt. Argumentet er at vi jo ikke har de hårde vintre mere. 

Det kunne sådan set ikke være mere forkert. For selvom vinterdæk bestemt også er udviklet til at klare sig bedre i sne og på is, så er det ikke den eneste grund til at de skal på. Sommerdæk mister der evne til at holde et optimalt vejgreb når vi kommer ned på 7 grader. Så bliver gummiblandingen for hård og det er ikke længere sikkert at køre med. Derfor skal der så monteres vinterdæk på bilen, der har en gummiblanding lavet til de kolde temperaturer. 

For nogle er grunden til at de ikke har lyst til at skifte, at de skal have deres alufælge af. Andre er ikke så vilde med udgiften til 2 fælge sæt. Specielt kvinder vil hellere bruge pengene på sko, kjoler, frækt lingeri eller en tur på café. Der finde til de folk et godt alternativ, så de ikke behøves at have 2 sæt fælge. Som alternativ kan man nemlig montere helårsdæk på sine fælge. 

Hvad er helårsdæk!

Helårsdæk bygger i reglen på samme mønster som et vinterdæk. Et mønster hvor der er masser af små lameller. Grunden er at vintertiden er den mest krævende for dæk. Om sommeren er mønster ikke helt så afgørende for dit vejgreb med mindre du kommer ud for akvaplaning. Derfor er det så opbygget efter mønsteret på et vinterdæk. Gummiblandingen er en mellemting mellem sommer og vinter. Det betyder at det ikke fungerer helt så godt på noget tidspunkt som de to, det er dog inden for acceptable forhold.